Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Υφυπουργός ΥΠ. ΜΕ. ΔΙ. Νίκος Σηφουνάκης, επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου την ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου λειτουργίας της από το κλιμάκιο της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Α) που εδώ και δέκα ημέρες έχει εγκατασταθεί στο χώρο και εργάζεται.

Ο Ε.Ο.Τ. και η Ε.Τ. Α. μεριμνούν ταυτόχρονα για την οριστική παραλαβή του έργου και την παράδοση όλων των στοιχείων στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεδομένου ότι το έργο ήταν ενταγμένο στα Κοινοτικά Προγράμματα (Β' και Γ΄ Κ.Π.Σ.)

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που έστω και προσωρινά η ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ θα λειτουργήσει με ευθύνη της Ε.Τ.Α. Δυστυχώς ένα έργο που εδώ και πέντε χρόνια είναι έτοιμο παρέμενε κλειστό και παραδομένο στη φθορά από την ανικανότητα που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Γεν. Γραμματέας κύριος Γ. Πουσσαίος θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο, όπως οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί προτάσσουν, ο διεθνής διαγωνισμός για την μακρόχρονη μίσθωση – λειτουργία της ΜΑΡΙΝΑΣ.

Με την πλήρη λειτουργία της η ΜΑΡΙΝΑ θα προσελκύσει υψηλό επίπεδο τουριστών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης και της Λέσβου και σε συνδυασμό με το έργο της συνολικής ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου – Νότια προς τον Ναυτικό Όμιλο και Βόρεια προς το παρκινγκ, το οποίο δρομολογούμε, θα δημιουργηθεί ένας μοναδικός μεγάλος πνεύμονας αναψυχής για τους πολίτες της πόλης.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης αυτού του μεγάλου έργου, όπως το έπραξα από την πρώτη στιγμή που το δρομολόγησα».